donderdag 11 augustus 2011

Obesitas van de vele factoren

Op dit moment op Aarde ongeveer 7% van de volwassenen obesitas. En dit is niet minder dan 250 miljoen mensen. In China en Japan, obesitas 15% van de bevolking. Duitsland, Groot-Brittannië en Rusland - ongeveer 50 - 54%, USA - 61%. Overmatige zwaarlijvigheid treft zowel vrouwen als mannen, en vaak hebben voorgedaan in de kindertijd.


Obesitas Oorzaken en gevolgen

Obesitas is een gevolg van de moderne levensstijl. Praten over ontstaat wanneer de energie-inname hoger is dan het lichaam van de uitgaven. De oorzaak van deze balans varieert en is afhankelijk van de aard van de levensstijl, voeding en. Maar de voedingsstoffen in de ontwikkeling van obesitas is een belangrijke rol.

Sommige aandoeningen die kunnen optreden als gevolg van obesitas: Fouten in de voeding, familiegeschiedenis van obesitas als een aangeboren ziekte, endocriene stoornissen. Obesitas is redelijk in de regel van de spijsvertering, is de spijsvertering van overgewicht niet gepaard met stoornissen in de gezondheid van het kind staat. 25-30% van de obese kinderen om hun voeding te behouden voor de puberteit.

Dik lichaam verschillende functies uitvoeren, mechanische bescherming en stabilisatie van organen, bloedvaten en zenuwen. Functie zijn bestand tegen de warmte die nodig is voor de activering. Maar de voordelen die resulteren in onaangename gevolgen. Overgewicht draagt ​​bij aan de onevenwichtigheid in alle interne organen.

Eigenlijk kan niet zomaar met overgewicht worden genoemd obesitas. Te bepalen wat de voorwaarden in verband met overmatig vet, gebruikten de onderzoekers twee concepten van "overgewicht" en "obesitas." Obesitas wordt beschouwd als een risicofactor voor obesitas, waardoor een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door een abnormaal hoge toename in lichaamsvet massa.

Criteria voor de beoordeling van overgewicht en obesitas bij volwassenen is de body mass index (BMI). Het wordt berekend door gewicht (kg) met het lichaam van groei (m). Als de BMI> of = 30, we praten over zwaarlijvigheid, indien BMI> of = 25 -, overgewicht.

In dit verband onderscheidt drie kritieke perioden, als de incidentie van obesitas sterk gestegen:
de vroege jeugd (0 -3 jaar).
voorschoolse leeftijd (5-7 jaar).
adolescentie of puberteit (12-14 jaar tot 16-17 jaar).
Risicogroep

Een deel van de risico's van obesitas die kunnen worden ervaren door individuen
kinderen waarvan de ouders lijden aan obesitas of overgewicht;
kinderen, familieleden die lijden aan diabetes of andere endocriene stoornissen;
Kinderen en adolescenten met overgewicht;
kinderen die graag eten, voedsel gemaakt in de eerste plaats van de hoge energie;
kinderen het gewicht van voortijdige
kinderen met erfelijke ziekten en endocriene stoornissen.

Factoren die tot het voorkomen van obesitas bij kinderen

- Factoren van ongezond eetpatroon. Verbruiken bijvoorbeeld voedingsmiddelen die veel suiker of zout teveel, fastfood, snacks laag in voedingsstoffen bevatten. Zoete tussendoortjes eten gewoonten.

- Het patroon van activiteit energieverbruik. Bijvoorbeeld bij kinderen die minder mobiel zijn of sporten. Vaak besteden tijd aan het spelen met het kijken naar televisie of het spelen van games.

- Erfelijkheid. Bijvoorbeeld, de ouders hebben een geschiedenis van obesitas of iemand lijdt aan diabetes.

gemakkelijke manier om te vermijden zijn:

- Opzetten van een gezonde voeding met een evenwichtige inname van voeding.

- Wen er maar aan ontbijten thuis als het kind naar school ging leeftijd.

- Maak jezelf waardevol levert voedingswaarde voedsel te nemen naar school, zodat kinderen niet eten of snacks Fass.

- Vervang snacks snacken gewoonten bij kinderen door het trainen van de kinderen vers fruit of sap consumeren. Gemaakt in de vorm van een pudding of fruit soep een interessant aanbod.

Zijn gunstig in overeenstemming met de leeftijd van het kind niveau verhogen lichamelijke activiteit en sport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten