woensdag 10 november 2010

Toxoplasmose


Toxoplasmose is een ziekte veroorzaakt door de parasiet Toxoplasma gondii, die is bekend geboorteafwijkingen veroorzaken (aangeboren afwijking) bij zuigelingen en een miskraam (abortus) bij zwangere vrouwen. Toxoplasma-infectie kunnen zowel afzonderlijk of gecombineerd met andere infectie van de groep-KM TORSH.
Toezending bron is ontlasting harige dieren, vooral katten. De wijzen van overdracht bij de mens door middel van:

   
1. Voedsel en groenten / fruit die zijn verontreinigd met dierlijke uitwerpselen harige (kat).
   
2. Het eten van onvoldoende verhit vlees van besmette dieren.
   
3. Door middel van een bloedtransfusie of orgaantransplantatie uit besmette donoren Toxoplasma.
   
4. In congenitale (erfelijke) van moeders om hun baby's als zwangere vrouwen besmet zijn in de eerste maanden van haar zwangerschap.
Toxoplasma bij zwangere vrouwen kan leiden tot een miskraam, vroeggeboorte, doodgeboorte, aangeboren afwijkingen of aangeboren Toxoplasma-infectie. Als zwangere vrouwen besmet zijn met Toxo-plasma, het risico van congenitale toxoplasmose bij ongeboren baby's varieerden van 30-40%. Congenitale Toxoplasma-infectie kan leiden tot kinderen die geboren zijn beschadigde ogen, perkapuran hersenen, en mentale retardatie, maar vaak zijn deze symptomen niet gezien bij pasgeboren baby's (neonaten). Verschillende factoren kunnen bijdragen aan het opkomend fenomeen is een functie van de placenta als een barrière (barrière), immuun-status (immuun) zwangere vrouwen, en zwangerschapsduur bij het voorkomen van infectie bij de moeder. Hoe groter de zwangerschapsduur bij het optreden van de infectie, hoe groter de kans op congenitale Toxoplasma-infectie bij de foetus. Aan de andere kant, de vroege aanwezigheid van een infectie bij de foetus, hoe meer ernstige schade (stoornis) die kunnen optreden bij de foetus en hoe groter de mogelijkheid van abortus.
Levenscyclus van de parasiet Toxoplasma
Toxoplasma gondii is wijdverbreid in de natuur bij mensen en dieren en is een van de meest voorkomende oorzaak van infecties bij de mens de hele wereld. Dit is een protozoaire parasiet die behoren tot coccidia, en heeft 3 (drie) vorm:

   
1. Oöcysten (de vorm die resistent is tegen de externe omgeving).
   
2. Trofozoit (vegetatieve vorm en proliferatieve).
   
3. Cysten (resistente vormen in het menselijk lichaam en dieren).
Toxoplasma te reproduceren in de darmen van dieren, vooral harige kat, wat resulteert in de vrijlating van oöcysten met kat uitwerpselen. Een kat kan een verblijf tot 10 miljoen oöcysten per dag gedurende 2 weken. Oocysten vorm sporozoit in 1 tot 3 dagen en besmettelijk blijven voor maanden tot een jaar in de grond vochtig en warm, dat niet is onderworpen aan zonlicht. Bodems verontreinigd met dierlijke uitwerpselen (kat) veroorzaakt infectie bij muizen en vogels, die vervolgens zal leiden tot hernieuwde infectie terug op de kat. Op deze manier de parasiet levenscyclus is voltooid. Kinderen kunnen ook besmet raken door het spelen in de bodem verontreinigd kat ontlasting. Land is ook een bron van infectie voor herbivoren zoals geiten, schapen, varkens en runderen. Omdat de infectie in de meeste dieren leven in chronische, dan het vlees is rauw of onvoldoende verhit een bron van infectie voor mens en carnivoren.
Symptomen en klinische manifestatie van toxoplasmose
Symptomen die zich voordoen bij Toxoplasma-infectie niet standaard zijn, zodat de mensen vaak niet beseffen dat hij is blootgesteld aan infectie. Maar zodra de parasiet Toxoplasma infectie (aanhoudende) een oplossing in de vorm van cysten in organen van het lichaam van de patiënten tijdens hun levenscyclus. Klinische symptomen zijn het meest vaak gevonden vergrote lymfeklieren (lymfe) staat bekend als lymfadenopathie, die gepaard kan gaan met koorts. Lymfeklieren in de nek zijn het vaakst aangevallen. Andere symptomen van acute toxoplasmose is een koorts, stijve nek, spierpijn (myalgie), gewrichtspijn (artralgie), huiduitslag, gidu (urticaria), hepatosplenomegalie of hepatitis.
Klinische manifestatie van toxoplasmose wordt meestal bij kinderen is een infectie van het netvlies (korioretinitis), treden meestal op tijdens de adolescentie of volwassenheid. Bij kinderen, scheelzien is een vroeg symptoom van korioretinitis. Wanneer de macula wordt aangetast, dan zal de visie Sen-tralnya worden verstoord.
Bij patiënten met een immunodeficiëntie, zoals patiënten met immuun gebreken, kankerpatiënt, weefsel transplantatie ontvangers die een immunosuppressieve behandeling, kunnen de symptomen worden lichte tot ernstige centrale zenuwstelsel, zoals encefalopathie, meningoense-falitis, of massa letsels van de hersenen en veranderingen in de mentale toestand, hoofdpijn, focale afwijkingen cerebrale en aanvallen, zelfs bij mensen met aids leiden vaak tot de dood.
Congenitale toxoplasmose is een klinische manifestatie van neurologische aandoeningen: hydrocephalus, mikrose-falus, toevallen, psychomotorische vertraging, perkapuran (calcificatie) in de foto rontgenkepala abnormaal. Daarnaast blijkt ook een verminderd gezichtsvermogen: mikroftalmi, staar, re-tinokoroiditis; ook gehoorverlies, en systemische aandoeningen: hepatosplenomegalie, lymfadenopathie en koorts met onbekende oorzaak.
Onderzoek
Diagnose van toxoplasmose ziekte over het algemeen uitvoerbaar, omdat er kecenderu met die leiden tot ziekte, onder andere, een geschiedenis:

    
* Onvruchtbaarheid, miskramen, doodgeboorte, aangeboren afwijkingen
    
* Houd harige huisdieren, zoals katten
Onderzoeken die momenteel worden gebruikt voor serologische diagnose van toxoplasmose wordt, door onderzoek van de anti-(antilichaam), IgG en IgM Toxsoplasma gondii. Gevormd IgM-antilichamen tijdens acute infectie (5 dagen na infectie), titernya snel toe (80 tot 1000 of meer) en zal verdwijnen binnen een relatief korte tijd (enkele weken of maanden). IgG-antistoffen werden later meer gevormd (1-2 weken na infectie), die titernya zal binnen 6-8 weken, vervolgens dalen en kan overleven in een lange tijd, maanden zelfs meer dan een jaar. Daarom wordt de bevindingen van IgG-antistoffen beschouwd als een infectie die was al oud, terwijl de aanwezigheid van IgM-antistoffen: een nieuwe infectie of opnieuw pengakifan oude infectie (reactivering), en het risico zuigelingen ontwikkeld congenitale toxoplasmose. Hoe hoog niveau van antilichamen tegen een persoon die reeds besmet zijn met Toxoplasma te verklaren zijn zeer divers, afhankelijk van hoe kalibratie wordt gebruikt en standaard kwaliteit controle en beperking van elk laboratorium. Een voorbeeld dat gesteld kan worden is het resultaat van onderzoek uitgevoerd door ds. Teguh S et al.. (1998), waarin een moeder die als positief beschouwd als de titer IgGnya 2949 IU / ml of IgM 0,5 IE / ml, terwijl geclassificeerd als negatieve toestanden bij de IgG-titer <>
Niet alle geïnfecteerde zwangere vrouwen zal doen toekomen Toxoplasma Toxoplasma ba-veroordeling op haar baby. Wanneer het onderzoek van de moeder voor de zwangerschap positieve IgG-antistoffen tegen Toxoplasma toonde, wat betekent dat besmette moeders lang, maar het betekent niet dat 100% baby vrij zal zijn van congenitale toxoplasmose. Als de nieuwe serologische tests uitgevoerd tijdens de zwangerschap, dan:

   
1. Indien IgG (+) en IgM (-); beschouwd als een langdurige infecties en het risico van infectie van de foetus is laag genoeg zodat er een aantal deskundigen die beweren niet te worden behandeld, behalve als de patiënt lijdt aan immuunstoornissen.
   
2. Indien IgG (+) en IgM (+); test opnieuw moet worden 3 weken later herhaald. Als de titer van IgG is dan niet meer de waargenomen infectie optreedt vóór de zwangerschap en het risico voor de foetus laag is, dat, als het IgG titer verhoogd 4-voud en IgM positief is gebleven, betekent dit dat er een nieuwe infectie is geweest en de foetus is het risico van een miskraam of aangeboren toxoplasmose.
   
3. Indien IgG (-) en IgM (-), niet gratis zijn van congenitale toxoplasmose, precies op deze moeder onderzoek moet worden herhaald om de 2-3 maanden voor menasah seroconversie (van negatief naar positief veranderen).

      
Als de zwangere moeder was IgM gevonden (+) dan is de behandeling van bepaalde worden gegeven en herhaalde echografie onderzoeken foetale afwijkingen vast te stellen.
          
* Seriële echografie om de 3 weken om eventuele afwijkingen, zoals ascites vast te stellen, de uitbreiding van de hersenen holte (ventrikulomegali) (V / H), pemesaran lever (hepatomegalie), perkapuran (calcificatie) van de hersenen. Als er afwijkingen bij de foetus moet worden beschouwd voor de advocaat-achtervoegsel (beëindiging) van de zwangerschap.
          
* Indien mogelijk, foetale bloedafname uitgevoerd bij 20-32 weken zwangerschap voor de fokkerij parasieten (enting) in muizen. Als de enting gaf positieve resultaten dan moeten worden beschouwd voor beëindiging van de zwangerschap.
          
* Nadat de baby is geboren om een volledig onderzoek van de baby te doen, onder andere: bloedafname talipusat wanneer de baby net geboren serologische tests of isolatie van foetale antilichaam T. gondiii, lichte ogen-point inspectie (funduscopic) en echografie of röntgenfoto van de schedel.

      
Diagnose van congenitale toxoplasmose bij zuigelingen is moeilijker te bepalen omdat de klinische symptomen van congenitale Toxoplasma-infectie zijn zeer divers en vaak subklinische (niet getoond) bij neonaten. Daarom moet serologische tests ook gedaan worden bij pasgeborenen, met name als bekend is dat zijn moeder tijdens de zwangerschap besmet. IgG-antistoffen kan doordringen in de placenta, terwijl IgM-antistoffen kunnen niet doordringen in de placenta. Dus als de baby's bloed gevonden op IgG-antistoffen kan gewoonweg vertegenwoordigen de overdracht (transfer) IgG, en zal geleidelijk opraken. Op de leeftijd van 2-3 maanden, baby's zijn in staat om IgG-antistoffen alleen vorm, wanneer een baby besmet met congenitale toxoplasmose IgGnya zal de concentratie weer begint te stijgen na IgG verkregen uit uitgeput de moeder. Maar als IgM antistoffen worden gevonden, dan wijst dit op een echte infectie in pasgeborenen (aangeboren toxoplasmose).

      
Behandeling

      
Ter beheersing van dit persisterende infectie, meestal vereist een adequate immuunrespons (voldoende). Toxoplasma Patiënten met een normale immuunsysteem hebben geen behandeling nodig, tenzij er symptomen die ernstig en hardnekkig zijn. Toxoplasmose bij mensen met immunodeficiëntie moet worden behandeld omdat het kan leiden tot de dood.

      
Toxoplasmose bij zwangere vrouwen moeten worden behandeld om congenitale toxoplasmose bij zuigelingen te voorkomen. Medicijnen die gebruikt kunnen worden voor zwangere vrouwen is spiramisin 3 gram / dag in 3-4 doses verdeeld, ongeacht de zwangerschapsduur, of indien nodig kan worden gegeven in de vorm van een combinatie van pyrimethamine en sulfadiazine na de leeftijd van boven de 16 weken zwangerschap.

      
Bij zuigelingen die lijden aan congenitale toxoplasmose ofwel symptomatische of niet, dient te worden gegeven behandeling om verdere aandoeningen te voorkomen. De gebruikte drugs waren:
          
* Pyrimethamine 2 mg / kg voor twee dagen, dan 1 mg / kg / dag voor 2-6 maanden, dikikuti met 1 mg / kg / dag 3 keer per week, plus
          
* Sulfadiazine of trisulfa 100 mg / kg / dag, verdeeld in twee doses, plus
          
* Acid folinat 5 mg / twee dagen, of door behandeling combinatie:
          
* Spiramisin dosis van 100 mg / kg / dag verdeeld in 3 doses, afgewisseld elke maand met pyrimethamine,
          
* Prednison 1 mg / kg / dag in 3 doses verdeeld totdat er verbeteringen korioreti-Nitis. Er dient te worden uitgevoerd serologische tests om te bepalen of de behandeling nog moet worden voortgezet.

      
Als een nieuwe strategie voor het aanpakken van problemen die Toxoplasma-infectie persistent is, gebruik een combinatie van immuuntherapie en behandeling van antimicrobiële stoffen. Cellulaire immunologische defecten behandeld met immunomodulerende (Isoprinosine of Levamisol), terwijl de infectie onder controle is door het verlenen van spiramisin. De combinatie behandeling is bedoeld om steun voor Pende-Rita bieden door het vergroten van cellulaire immunologische reactie en tegelijkertijd de controle van de infectie toksoplasmanya.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten