maandag 15 augustus 2011

Anemie

De ziekte is vernoemd naar de Zwitserse kinderarts, die oorspronkelijk beschreven deze aandoening, Guido Fanconi. Het moet niet worden verward met Fanconi-syndroom, een nier aandoening genaamd Fanconi.

Anemie wordt gekenmerkt door korte gestalte, skeletafwijkingen, verhoogde incidentie van solide tumoren en leukemie, beenmerg falen (aplastische anemie), en cellulaire gevoeligheid voor DNA-beschadigende middelen zoals mitomycine C.
Bron: wikipedia



Categorie bloedarmoede
Bloedarmoede in de eerste plaats een autosomaal recessief erfelijke aandoening. Er zijn minstens 13 genen die mutaties bekend FA oorzaak: FANCA, FANCB, FANCC, FANCD1, FANCD2, Fance, FANCF, FANCG, fanci, FANCJ, FANCL, en FANCN FANCM. FANCB is een uitzondering op de FA is autosomaal recessief, omdat deze genen op chromosoom X. Voor een autosomaal recessieve aandoening, beide ouders moeten zijn dragers voor een kind om de conditie erven. Als beide ouders drager zijn, ada''resiko 25% met elkaar masing''kehamilan voor moeders de getroffen kinderen te krijgen. Ongeveer 1000 mensen wereldwijd op dit moment lijden aan de ziekte. Draaggolffrequentie in de Ashkenazische Joodse bevolking is ongeveer 1 / 90. Genetische counseling en genetische tests wordt aanbevolen voor gezinnen die mogelijk drager zijn van Fanconi anemie.

Omdat het niet om onderdelen te ontwikkelen hemotologic - leukocyten, rode bloedcellen en bloedplaatjes - het lichaam in staat om infecties te bestrijden, zorgen voor zuurstof, en de vorming van stolsels al verminderd.

Voorkomen bloedarmoede en symptomen
Het voedsel dat we asup dag - de dag moet voldoende voedingsstoffen en vitaminen. De belangrijkste stoffen in voedsel inname ijzer en vitamine C. Verminderde inname van ijzer veroorzaakt bloedarmoede die het menselijke immuunsysteem zou verminderen en maakt patiënten vatbaar voor ziekten die de concentratie van kinderen beïnvloeden - kind om te leren.
Vroege symptomen van ijzergebreksanemie bij kinderen - schoolgaande kinderen in de vorm van zwakte, vermoeidheid, gebrek aan energie, Kuran eetlust, niet concentreren op het leren, hoofdpijn, verminderde uithoudingsvermogen kind, de ogen vaak duizelig, vooral bij het opstaan ​​uit zit , en het gezicht verbleken.

Groenten en fruit voor mensen met bloedarmoede
Ijzer bronnen vinden we voedsel van plantaardige, dierlijke en het meest van het soort fruit - fruit. Voorbeelden van plantaardige voedingsmiddelen die veel ijzer bevatten, zijn in groenten - groenten, zoals squash, yams, rode bonen, tofu, tempeh, broccoli, bonen - volle granen (bonen - bonen), maar ook groene groenten, zoals zoete aardappel bladeren, spinazie, boerenkool, mosterd greens, katuk bladeren, waterkers, aardappelen en brood tarwe. Type van voedsel van dierlijke ijzer kan worden gevonden in de lever, hart, nieren, vlees zonder vet, de nieren, kip, eend, eigeel, en voedsel uit de zee, zoals vis, mosselen, oesters, garnalen en rebon. Matig fruit - fruit dat ijzer in appels, bananen, papaja, lychees, pruimen en dadels bevatten.

Dus dat ijzer kan worden opgenomen door het lichaam zo goed dat ons lichaam ze kan gebruiken om gezond bloed te produceren, ijzer heeft hulp nodig. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C helpt ijzer invoeren van het lichaam. Als kinderen een groot belang van ijzer om bloedarmoede te voorkomen consumeren, maar gebrek aan vitamine C, kan de ijzerabsorptie niet optimaal zijn.


Anemie met behulp van groenten en fruit
Vitamine C kan worden gevonden in groenten - groente en fruit - fruit. Groenten die vitamine C bevatten, is in spinazie, boerenkool, mosterd greens, broccoli, aardappelen en cassave bladeren, wortels, radijs, uien, paprika, tomaten, mentimum, aubergine, squash, plantaardige bittere meloen, kouseband bonen, gevleugelde boon en bloemkool. Anemie bij de vrucht - fruit de meeste vitamine C bevat door meloen, guave, lychee, papaya, cashew, en citrus. Aan de andere vruchten zoals aardbei, tomaat, jonge mango, embacang, rambutan, basilicum, ster fruit, salak, jambu Bol, ananas, sapodilla, pokat, roos appel, persimmon, Cempedak vinden we het gehalte aan vitamine C.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten